ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ, 11:30, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

  

 

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ 10:30 ΕΚΠ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ, 11:30, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η επιτυχία της απεργίας  στις 28 Φλεβάρη, η συμμετοχή πολλών εργαζομένων από μεγάλους εργασιακούς χώρους, μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Στην Πάτρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα η μαζική συμμετοχή εργαζομένων στα απεργιακά μπλοκ ήταν συγκλονιστική, και η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Ήταν μια απεργία που ξεπέρασε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που όχι μόνο την καταψήφισε αλλά την υπονόμευσε κιόλας.

Μπροστά μας έχουμε δύο μεγάλες μάχες κλιμάκωσης του αγώνα. Την πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη και την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Σε κάθε εργασιακό χώρο λοιπόν, βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας. Απαιτούμε να μπει τέλος στις ατομικές συμβάσεις  και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη. Η εργοδοσία όπως αυτή των σούπερ μάρκετ έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις, Αυτή την περίοδο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων. Μεγάλοι όμιλοι στον ιδιωτικό τομέα παρουσιάζουν τεράστια κέρδη ενώ απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς ψίχουλα και ευέλικτες μορφές εργασίας.

Σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες όμως και τον τρελό ρυθμό “ανάπτυξης Η θέση των εργαζομένων συνεχώς επιδεινώνεται.

Δεν συμβιβαζόμαστε:

  • Με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, που δε φτάνουν να εξασφαλίσουμε ούτε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε!
  • Με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο από πόστο σε πόστο.
  • Με τα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν, αφού ακόμα και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας, τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά μας, θεωρούνται περιττό κόστος για τους εργοδότες.
  • Με τη στέρηση κάθε δυνατότητας ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου, ακόμα και με τη δουλειά σε αργίες.
  • Με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από περιφερειακούς, διευθυντές και προϊσταμένους.
  • Με άδειες που δίνονται όπως και όταν θέλει ο εργοδότης.
  • Με τα φαινόμενα υποδηλωμένης εργασίας ακόμα και με χτύπημα της κάρτας από τους ίδιους τους εργοδότες.

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκιο κερδίζεται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ε.Ε και των κομμάτων που την προσκυνούν.  Αυτήν την πολιτική που για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους στέκεται κερί αναμμένο, και για τις δικές μας τις ανάγκες δήμιος. Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και δίνει δις ευρώ  το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές εμπλέκοντας  ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Με το σωματείο μας και μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες όπως είναι η γενική μας συνέλευση την Κυριακή 14 Απρίλη,  11.30πμ, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, (3ος όροφος) κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας.

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.μ.
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ


Σχόλια