ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11 π.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ (3ος Όροφος)

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11 π.μ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ (3ος Όροφος)

 

Το ΔΣ του κλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Η συνέλευση γίνεται για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 28 Φλεβάρη.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το εργατικό εισόδημα δέχεται ισχυρή πίεση από τα εκτεταμένα κύματα ακρίβειας που εξαϋλώνουν τους μισθούς μας στο πρώτο 10μερο κάθε μήνα και δημιουργούν συνθήκες ασφυχτικής πίεσης σε κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια. Την ίδια στιγμή που οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν κέρδη 25,1 δις, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, οι μισθοί μας αυξάνονται με το σταγονόμετρο (η κυβέρνηση συζητάει για αύξηση του 5%.)  ενώ ο πληθωρισμός και η ακρίβεια κατατρώγουν το λαϊκό εισόδημα  .

Είναι επείγουσα ανάγκη λοιπόν, η υπεράσπιση από εμάς τους εργαζόμενους του εισοδήματος μας, με απαίτηση να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα απαντούν στις σημερινές οξυμένες ανάγκες.

Ταυτόχρονα, την ώρα που οι εργατικές οικογένειες βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα απλησίαστα ενοίκια, την αγορά συγγραμμάτων, για το κόστος διαβίωσης των παιδιών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπαρασύροντας προς τα κάτω ταυτόχρονα τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα, απέναντι σε μια πολιτική που συνθλίβει ταυτόχρονα κρίσιμα κοινωνικά δικαιώματα για τις εργατικές οικογένειες όπως της Υγείας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι έχουν έναν μόνο δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Γι’ αυτό, το σωματείο μας αποφάσισε την συμμετοχή του στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ που έχουν προκηρύξει δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της κινητοποίησης με πρώτο σταθμό την μαζική συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας στις 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Η τελευταία δήλωση του ιδιοκτήτη του JUMBO που την ίδια ώρα που μέτραγε τα αμύθητα κέρδη του, μας κουνούσε το δάκτυλο ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να δουλεύουμε 7ήμερο και δουλειά μέχρι και στις αργίες, δείχνει ότι το σύνθημά της απεργίας "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Αυτοί που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους για τα κέρδη τους, δεν θα σταματήσουν μόνοι τους να μας χειροτερευουν τη ζωή. Πρέπει εμείς να τους σταματήσουμε!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Στις 28 Φεβρουαρίου, μέρα που θα πραγματοποιηθεί η πανεργατική απεργία, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, νέα παιδιά.  Κάτω από αυτό το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ενώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες φωνές πριν έναν χρόνο, όταν η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας πυροδότησε μεγάλες πολυήμερες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η 28η Φλεβάρη δεν πρέπει να είναι μόνο μέρα πένθους, αλλά να μετατραπεί και σε μέρα αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να υπάρχει πλήρης διερεύνηση με απόδοση ευθυνών. Μια μέρα αγώνα που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις.

Η πείρα δείχνει ότι όπου οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται και διεκδικούν δίπλα στο σωματείο τους έχουν αποτελέσματα. Είναι πολλές οι κατακτήσεις μας σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε δεκάδες χώρους δουλειάς της περιοχής μας, και αυτό θα συνεχιστεί όσο σηκώνουμε κεφάλι. Όσο σπάμε τη μοιρολατρία ότι «τίποτα δεν γίνεται», όσο πιστεύουμε στη δύναμη του συλλογικού αγώνα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11 π.μ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ (3ος Όροφος)