ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ PEOPLECERT - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PEOPLECERT

 

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την PEOPLECERT που απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

                     

Η πολυεθνική  PEOPLECERT το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση εμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

 

Την Παρασκευή 01/12/23, ημέρα των εκλογών του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η εταιρεία προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων που είναι μέλη του σωματείου εκ των οποίων οι 3 είναι υποψήφιοι στις εκλογές του σωματείου για το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουν αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση.

 

Η ενόχληση της  PEOPLECERT ήταν ολοφάνερη από τη στιγμή που το Σωματείο ξεκίνησε να ενημερώνει για τη διενέργεια των εκλογών και την τοποθέτηση της κάλπης για την Παρασκευή 01/12/23.

 

Την Πέμπτη 30/11/23 σε απόλυτο πανικό η εταιρεία, για να εμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές, ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο σχόλασμα να μην έρθουν για δουλειά στα γραφεία την Παρασκευή 01/12/23 αλλά να εργαστούν ΟΛΟΙ από το σπίτι.

 

Η εργοδοσία της  PEOPLECERT έφτιαξε μέχρι και "λίστα ανεπιθύμητων" και απέλυσε μέσω βιντεοκλήσης μέσα σε 10 λεπτά εργαζόμενους που δούλευαν από το σπίτι επειδή ήθελαν να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Το σωματείο μας είναι αλληλέγγυο στους συναδέλφους που απολύθηκαν και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή τους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας που απάντησε από την πρώτη στιγμή στις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις.


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σχόλια