Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.. ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΝΤΙΛΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ!!!

 

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει την ηγεσία του υπουργείου εργασίας που προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τα κέρδη των εργοδοτών, διαλύουν τις ζωές μας και σε αυτές τις γιορτές!!!


Το υπουργείο εργασίας για ακόμα μια φορά δίνει τα διαπιστευτήρια του στην εργοδοσία καταδικάζοντας χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους σε ασταμάτητη, εντατική δουλειά, 7 ημέρες την εβδομάδα. Παρακάμπτοντας ακόμα το ούτως ή άλλως πλούσιο αντεργατικό νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. 
Χθες Τετάρτη 13/12 εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο για τον τρόπο χορήγησης των ρεπό για όσους εργαζόμενους κληθούν να δουλέψουν κατά τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους 2023, δηλαδή τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκέμβρη.

Προκλητικά αναφέρεται στη συγκεκριμένη εγκύκλιο: "Προκειμένου να διευκολυνθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο", είναι δυνατή, κατ’ εξαίρεση, η χορήγηση της αναπληρωματικής ανάπαυσης και κατά την εβδομάδα που ακολουθεί τις Κυριακές αυτές". Και συνεχίζει κλείνοντας το μάτι στην εργοδοσία: "η αναπληρωματική εβδομαδιαία ανάπαυση προϋποθέτει απασχόληση, άνω των πέντε ωρών"!

Δεν είναι τυχαίο, ότι η εργοδοσία εδώ και μέρες και σίγουρη προφανώς ότι το όποιο κώλυμα υπήρχε βάση νόμου για το πώς χορηγούνται τα ρεπό, θα διευθετηθεί με συνοπτικές διαδικασίες από το υπουργείο της, με την έκδοση εγκυκλίου, ενημέρωνε τους συναδέλφους ότι την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα δεν θα πάρουν το επιπλέον ρεπό που δικαιούνται λόγω Κυριακής.

Επίσης η πλειοψηφία των συναδέλφων που καλούνται να εργαστούν αυτές τις Κυριακές άσχετα αν είναι 8ωροι, 6ωροι ή 4ωροι δηλώνονται 5ωροι για να μην δικαιούνται ρεπό.

Καμιά ανοχή στην εργασιακή γαλέρα! 

Καμιά ανοχή στην κυβερνητική και εργοδοτική ασυδοσία! 

Δεν είμαστε δούλοι. Έχουμε δικαίωμα στη ξεκούραση, σε ωράρια και προγράμματα που δεν θα μας οδηγούν στην εξάντληση.

  • Να πάρει τώρα πίσω το Υπουργείο Εργασίας τη συγκεκριμένη Εγκύκλιο.
  • Να εξασφαλιστεί επιπλέον ρεπό, για όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης και πέραν από το ρεπό που δικαιούνται μέσα στην εβδομάδα λόγω δουλειάς την Κυριακή. 
  • Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να εντείνουν τους ελέγχους τους και να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρχει καμία καταστρατήγηση ωραρίου.  Να διασφαλιστεί ότι θα καταγραφούν όλες οι ώρες που θα εργαστούν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας για κάθε τι που συμβαίνει μέσα στην εργασία τους. Κανένας να μην δεχτεί να δουλέψει 10ωρα, 12ωρα, σπαστά και χωρίς ρεπό. Καμία και κανένας να μην δεχτεί να δουλεύει αδήλωτος/η.

Να μην τολμήσει κανείς εργοδότης να κρατήσει απλήρωτες υπερωρίες συναδέλφους που θα κάνουν απογραφή στις 2/1. Θα μας βρει μπροστά του. H black list χωράει πολλούς!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας, ανθρώπινα ωράρια και προγράμματα εργασίας, να μη δουλεύουμε τις Κυριακές.
Εναντιωνόμαστε στον προϋπολογισμό καρμανιόλα που τσακίζει το εισόδημα μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


--
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣE ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΤΗΛ. 6906634416, 6936436243
WEBSITE: https://seiypaxaias.blogspot.gr/

Σχόλια