ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ-Να μην νομιμοποιηθεί το 16ωρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ


Η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο αποφάσισε να φέρει το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο. Δεν αρκεί το έκτρωμα που έφερε για δουλεία μέχρι τα 74 χρόνια και γι' αυτό φέρνει και την 16ώρη εργασία την ημέρα καθώς επικαλλείται δια στόματος του υπουργού εργασίας οδηγία της ΕΕ των μονοπωλίων η οποία πρέπει να ενσωματωθεί στο Ελληνικό εργατικό δίκαιο.

 

Είναι για όλους ξεκάθαρο ότι με αυτό το νομοσχέδιο θέλουν εμείς οι εργαζόμενοι να δουλεύουμε όλη μέρα για τα κέρδη της εργοδοσίας και να πλουτίζουν οι επιχειρησείς μέχρι όσο εμείς θα αντέχουμε.

 

Η κυβέρνηση δίνει την επιλογή στους εργαζόμενους να δουλεύουν 8ώρο και να μην φτάνει ο μισθός ή να δουλεύεις 16 ώρες αλλά θα φευγείς πριν την ώρα σου. Αυτό είναι η ελευθερία επιλογής για τους εργαζόμενους κατά την κυβέρνηση!

 

Πόσο πιο ξεκάθαρο να κάνει η κυβέρνηση ότι τους χτυπάνε παλαμάκια οι επιχειρησείς και αυτοί χορεύουν.. Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει ότι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση πάνε χέρι-χερί να μας οδηγήσουν όλο και σε χειρότερα.. Πόσο πιο ξεκάθαρο θα μας κάνουν ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσουν όλες τις εργοδοτικές ασυδοσίες..

 

Τους κάνουμε κι εμείς λοιπόν ξεκάθαρο ότι σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν, ο δρόμος του αγώνα είναι για εμάς μονόδρομος. Nα μην τολμήσουν να φέρουν αυτό το έκτρωμα στη βουλή.

 

 

Να μην νομιμοποιηθεί το 16ωρο

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

   35ώρο – 7ήμερο – 5ήμερο

   ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ