ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
11:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
ΓΙΑ  ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ  ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατ’ απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μετά από αλλεπάληλες αποφάσεις και μεταθέσεις κατέληκε να ανοίξει την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου ώστε να «δέσει» με την Black Friday. Η άθλια αυτή απόφαση μας έχει εξοργίσει όλους.

Είναι καθαρό ότι μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω, γιατί έτσι εξηπηρετούνται τα κέρδη της εργοδοσίας, να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδοάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αυτή η Κυριακή έρχεται να συπληρώσει το παζλ μιας "μαύρης" περίοδου για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο. Όλες τις προηγούμενες μέρες η πίεση είναι αφόρητη, οι ρυθμοί τρελοί, για να βγει δυσανάλογος όγκος δουλειάς σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί η κάθε επιχείρηση. Τα ωράρια, τα προγράμματα είναι στην κυριολεξία λάστιχο. Καθημερινά 12ωρα, μέσα στη βδομάδα σπαστά, άλλο ωράριο τη Δευτέρα, άλλο την Τρίτη και πάει λέγοντας. Ακόμα και το ρεπό πάει περίπατο. Έχουν εφεύρει διαφημιστικό τρικ ώστε τα κέρδη της μεγαλεργοδοσίας να μεγαλώνουν στις πλάτες μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη "Black Friday" και τη "Cyber Monday", έρχεται το εορταστικό ωράριο. Συνολικά μέσα σε ένα ενάμιση μήνα τα καταστήματα θα ανοίξουν τέσσερις Κυριακές!

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν θα μας λυπηθούν ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε τα αφεντικά μας. Με ψηλά το κεφάλι και με γνώμονα τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις τους. Να καταδικάσουμε όλους αυτούς που μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο. Δεν αξίζει ούτε σε εμάς ούτε στα παιδιά μας η σύγχρονη δουλία.

Με τον αέρα και την αισιοδοξία που μας έδωσε η μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι ανάγκη να διεξάγουμε διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα.

Τώρα κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς "σπαστά" ωράρια, προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Να αυξηθούν οι μισθοί μας, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να καταργηθούν ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ