ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 17:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 17:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ


Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 9ης Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα αλλά και το απεργιακό ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους της Πάτρας.

Στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι και ο λαός τόσο της Πάτρας αλλά και Πανελλαδικά έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους και πως η απεργία είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων!

Οι εργοδότες και η κυβέρνηση πήραν ξεκάθαρα το μήνυμα μας και η δυσαρέσκειά τους φάνηκε με όλους τους τρόπους. Η ταραχή της εργοδοσίας μπροστά στους εργαζόμενους απεργούς ήταν τέτοια που τους έκανε να σκίζουν απεργιακά πανό και να μην δηλώνουν την απεργία κανονικά αλλά να βάζουν στα προγράμματα ρεπό στους απεργούς.

Απεργήσαμε χωρίς φόβο και αψηφώντας την τρομοκρατία για να διεκδικήσουμε μία καλύτερη ζωή με τα δικαιώματα που μας αξίζουν!

Μέσα από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές ,οι συνταξιούχοι δείξαμε ότι αυτή η κατάσταση με την ακρίβεια δεν πηγαίνει άλλο και πως δεν θα αφήσουμε την φτώχεια που μας αναγκάζουν να ζούμε καθημερινά να μας τρομοκρατήσει και να μας πάει ένα βήμα πίσω.

Αντίθετα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι!

Στους εργαζόμενους δεν περνάνε τρομοκρατίες και εκφοβισμοί !

Γι' αυτό συνεχίζουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις και αγώνες και θα δώσουμε το παρόν στον φετινό εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου!

Γιατί 49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού ! Η αγανάκτηση και η οργή μας να γίνει δύναμη ανατροπής της εχθρικής για την πλειοψηφία του λαού πολιτικής, που υλοποιούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ενισχύοντας τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών.

Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών!

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  αποκτούν ξεχωριστή σημασία, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εκφράζονται με δολοφονική σφοδρότητα στον ρωσο-ΝΑΤΟικό πόλεμο στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που προστίθενται νέες εστίες έντασης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ) και το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό (Κίνα - Ρωσία) κέντρο. Αποκορύφωμα είναι οι εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ - Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, η προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών από τη Ρωσία, η ενίσχυση της πολύμορφης στρατιωτικής ενίσχυσης του ευρωΝΑΤΟικού στρατοπέδου και της αντιδραστικής κυβέρνησης Ζελένσκι με ψηφίσματα - πολεμικά παραληρήματα στην Ευρωβουλή, που υπερψηφίζουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κ.ά. Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται επιτακτικό το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» και πιθανούς «στόχους» σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Ο Νοέμβρης δείχνει πως σε κάθε «δύσκολο χειμώνα» ο λαός μπορεί να επιβάλει το δίκιο του, με την οργανωμένη δύναμή του!

Το Σωματείο μας θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλεί το ΕΚΠ την Πέμπτη 17/11/22 και ώρα 17:30 έξω από το χώρο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου μας να κάνουν για ακόμη μία φορά το βήμα και να συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Καλούμε όλους εκείνους τους συναδέλφους που με θάρρος απέργησαν την προηγούμενη Τετάρτη να συμμετέχουν και στη συγκέντρωση της Πέμπτης.