ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00





 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00,
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την πανελλαδική απεργία στις 09 Νοεμβρίου στέλνουμε το δικό μας μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι δεν πάει άλλο!

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Δεν μας φτάνουν οι μισθοί πείνας που παίρνουμε. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στα βασικά. Η πρωτοφανής ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, ο φόβος του πολέμου αλλά και η κατάσταση σε παιδεία και υγεία είναι βάρος που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να σηκώσει άλλο.

Η βαρυχειμωνιά που έρχεται δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα ημίμετρα της κυβέρνησης. Επιδόματα και εξαγγελίες δεν αλλάζουν την κατάσταση και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας. Η ελπίδα μας δεν βρίσκεται σε αυτούς που έχουν την εξουσία, ούτε στους επίδοξους σωτήρες που μας λένε ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.  Αυτοί υπηρετούν τα κέρδη των αφεντικών μας, όχι τις ανάγκες του λαού. Αυτοί υπηρετούν αυτούς που μας δημιουργούν τα προβλήματα. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να ευημερήσει ο λαός!

Η λαϊκή οργή μπορεί να μεταφραστεί σε αισιόδοξους, δυνατούς αγώνες. Η ελπίδα μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας!

Μας λένε ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας. Θα είναι όμως δύσκολος για όλους; Την ώρα που οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στους τομείς της ενέργειας, των τροφίμων, των φαρμάκων, του τουρισμού έχουν σπάσει απίστευτα ρεκόρ.

Μόνο οι τζίροι τους, μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας. Ενδεικτικοί τζίροι ορισμένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων: Σκλαβενίτης 3,98δις ευρώ τζίρος το 2021, επενδύσεις σε νέα καταστήματα, σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, εξοικονόμησης ενέργειας, υποδομών κ.α. Κωτσόβολος 654εκ. ευρώ τζίρος έως τον Απρίλιο του 2021, επενδύσεις ύψους 13,2εκ. ευρώ με πλάνο οι επενδύσεις να φτάσουν την επόμενη διετία σε 26εκ. Μασούτης ετήσιος τζίρος άνω των 1,1 δις ευρώ. Market In τζίρος 370εκ ευρώ, σχέδιο εξαγοράς μικρότερων αλυσίδων. Πλαίσιο τζίρος 192,2 εκ ευρώ το ά εξάμηνο του 2022. Ταμειακά διαθέσιμα 14,1 εκ. Ευρώ. Επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο λοιπόν ότι οι επιχειρήσεις θησαυρίζουν με την δική μας εκμετάλλευση.  

Ταυτόχρονα οι συνθήκες που δουλεύουμε είναι απαράδεκτες. Σε πολλές επιχειρήσεις το πρόγραμμα βαρδιών βγαίνει ανά εβδομάδα. Τα ωράρια είναι σπαστά και πολλές φορές δουλεύουμε πάνω από 8ώρες την ημέρα. Καθημερινά δεχόμαστε πίεση  για τις πωλήσεις. Η ορθοστασία και η ταυτόχρονη κάλυψη διαφορετικών πόστων δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα για την ασφάλεια και την υγεία μας.  Στις αποθήκες και τα logistics οι συνάδελφοι κουβαλάνε φορτία ασταμάτητα έχοντας σαν μπαμπούλα την  χρονομέτρηση απόδοσης. Τα εργατικά ατυχήματα όλο και αυξάνονται είτε λόγω της εντατικοποίησης είτε λόγω των ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας. Στις εταιρείες security κυριαρχούν τα άστατα ωράρια, με εξαντλητικές βάρδιες που φτάνουν το 12ωρο.

Σε όλα αυτά εμείς λέμε ως εδώ! Η αγανάκτηση μας είναι δικαιολογημένη! Με όπλα λοιπόν το δίκιο μας, το σωματείο μας και την οργάνωση προχωράμε σε μαχητικό χειμώνα.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη καθώς και η Παμπατραϊκή συγκέντρωση στις 18 Οκτωβρίου πρέπει και μπορούν να γίνουν το εφαλτήριο νέων αγώνων της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 11:00, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ:

·        Οργάνωση της Απεργίας, αιτήματα πάλης.

·        Σχέδιο Κλαδικής Σύμβασης στο Εμπόριο.

 

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ, ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

 

 


ΤΟ ΔΣ