Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ PRAKTIKER ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ PRAKTIKER ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το ΔΣ του σωματείου μας καταγγέλλει την επιχείρηση PRAKTIKER HELLAS  που απέλυσε μέσα στο κατακαλόκαιρο συνάδελφο συνδικαλιστή, γραμματέα του σωματείου PRAKTIKER στο παράρτημα της Πάτρας και ταμία του κλαδικού μας σωματείου, που ήταν πρωτοπόρος στους αγώνες απέναντι στις απολύσεις και στην αντεργατική πολιτική της εταιρείας. Έναν συνάδελφο που αντιστάθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, στην πρακτική της εταιρείας να απολύει έμπειρο προσωπικό που έχει πάνω από 15 χρόνια στη δουλειά με κατοχυρωμένα δικαιώματα, ώστε να τους αντικαταστήσει με νεότερους συναδέλφους με χειρότερες εργασιακές σχέσεις.

Η επιχείρηση για να υλοποιεί το αντεργατικό της έργο αξιοποιεί στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και τον νόμο έκτρωμα που ψήφισε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ. Ένα νόμο που προβλέπει πιο εύκολες και φτηνότερες απολύσεις παλαιότερου προσωπικού. 

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες έδωσε βροντερή απάντηση στην εργοδοσία με κορύφωση τις δύο 24ωρες απεργίες στις 28 Μαΐου και 25 Ιουνίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επιτυχία των κινητοποιήσεων, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τον λαό της Πάτρας αλλά και από πελάτες της εταιρείας ενόχλησε την εργοδοσία που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να πάψουν οι αντιδράσεις. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Για εμάς κάθε απόλυση, ιδιαίτερα πρωτοπόρων συναδέλφων που υπερασπίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι αιτία πολέμου. 

Το κλαδικό μας σωματείο βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου και δεν θα αφήσει να περάσει η τρομοκρατία και η παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη και δεν θα ξεμπερδέψει έτσι εύκολα με τους συνδικαλιστές και τα σωματεία!

Συνάδελφοι,
κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Η όλο και μεγαλύτερη συσπείρωση στα σωματεία μας θα είναι η καλύτερη απάντηση.

Απαιτούμε: 
  • Να παρθεί πίσω τώρα η παράνομη και καταχρηστική απόλυση του ταμία του σωματείου μας. 
  • Να σταματήσουν τώρα οι μαζικές απολύσεις.
  • Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι καταχρηστικές βλαπτικές τροποποιήσεις των όρων εργασίας. 
  • Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δικαιώματα και αυξήσεις.