Η PRAKTIKER ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την εργοδοσία PRAKTIKER για την επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους της όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα στις γιορτές. Η εργοδοσία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό πογκρόμ επιπλήξεων και απολύσεων σε εργαζόμενους που χρόνια τώρα παράγουν κέρδη για την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση μετά από την απόλυση συνδικαλιστή στη Λάρισα που δεν δέχτηκε την βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του, επιδιώκει μέσα από γελοίες αφορμές να «ξεμπερδεύει» με τους παλιούς εργαζόμενους. Ήδη το τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει πανελλαδικά αλλά και στην Πάτρα σε απολύσεις και συνεχείς επιπλήξεις ενώ την ίδια στιγμή επιδιώκει να δουλεύει με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει το όργιο τρομοκρατίας της επιχείρησης ενάντια στου εργαζόμενούς της. Να σταματήσει τώρα ο σχεδιασμός για απολύσεις του προσωπικού που εργάζεται 15-20 χρόνια, σχεδιασμός που έχει στόχο να ελαφρυνθεί η επιχείρηση από το «βαρίδι του κόστους» των παλιών εργαζομένων αλλά και να τρομοκρατηθούν οι νεότεροι.

Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις στο κατάστημα της Πάτρας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πάτρας να είναι  σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να μην επιτρέψουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση να περάσουν τα σχέδιά τους.

Προχωράμε τη Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 12:30 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της PRAKTIKER στην Πάτρα. Προειδοποιούμε την εργοδοσία της PRAKTIKER ότι αν δεν πάρει πίσω τις απολύσεις θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

 

ΤΟ Δ.Σ.