ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το Πολυτεχνείο Ζει
Στους Αγώνες Του Σήμερα Για Δουλειά-Ζωή Με Δικαιώματα
 
Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, το λαό της Πάτρας να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων για δουλειά-ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. 

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ» και «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία» είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. 

Απέναντι στην αντεργατική πολιτική, που πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα οφείλουμε να αντλούμε πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες μας, σύγχρονους και παλαιότερους. Όπως και τότε που οι αγώνες του λαού μας επιβεβαίωσαν ότι η Χούντα δεν είναι ανίκητη, έτσι και σήμερα η μεγάλη νίκη των εργαζομένων της COSCO, η νίκη των εργαζομένων της  E-FOOD  επιβεβαιώνουν ότι το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα. Ότι κανένας μηχανισμός κράτους και εργοδοσίας, καμία κυβέρνηση δεν είναι ανίκητοι απέναντι στην αποφασισμένη και οργανωμένη εργατική τάξη.

Προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την υλοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας από την πανδημία, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. 

Η αυριανή συγκέντρωση των συνδικάτων και της νεολαίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι καθημερινές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις των συνδικάτων  μπορούν να αποτελέσουν σήμερα σταθμούς στην κλιμάκωση του αγώνα μας, βήμα κλιμάκωσης και προετοιμασίας ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου.  

Όλες και όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 5:00μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Όλγας).

Διεκδικούμε:

1. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ασκήσεις, αποστολές και επιχειρήσεις. Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας. 
2. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας. Να καταργηθούν οι στρατιωτικές Συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών, αντίθετα τις υποσκάπτουν. Την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή οι μόνοι που μπορούν να τις εξασφαλίσουν είναι οι λαοί της.
3. Άμεση ουσιαστική ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ στην περιοχή μας με ταυτόχρονη επίταξη του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και των διαγνωστικών κέντρων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μέτρα για την προστασία όλου του λαού και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. 
4. Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. 
5. Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και το έκτρωμα Χατζηδάκη. Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
6. Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών. Πύκνωση όλων των δρομολογίων των ΜΜΜ.  
7. Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής, οι αύρες και οι αίαντες να γίνουν παλιοσίδερα. 

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μαζί με τα σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και άλλους  φορείς της Πάτρας θα καταθέσουν στεφάνια στο Παράρτημα και την παλιά Ασφάλεια την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 10:00πμ, με προσυγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. 



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σχόλια