ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 19:00

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση σε όλο το διάστημα της πανδημίας χρησιμοποιεί την «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης έτσι ώστε να αποποιηθεί των ευθυνών της για την απαράδεκτη στάση της απέναντι στο λαό και συνολικά στο δημόσιο σύστημα υγείας. 
Μετατρέπει σήμερα το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους. 
Την ίδια στιγμή, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή των αδειών όλου του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων μονάδων είναι προκλητική την ίδια στιγμή που υπάρχει τραγική υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος.. 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με το νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει την ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού αναγκάζοντας και τους γιατρούς εργασίας να επιτελούν αυτό το έργο της ενημέρωσης, επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων. 
Εμείς τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε αλλαγές και επίθεση στα εργασιακά με πρόσχημα την πανδημία.
Το σωματείο μας έχει πάρει θέση στο ζήτημα του εμβολιασμού. Είμαστε υπερ στον καθολικό, δημόσιο και δωρεάν εμβολιασμό και με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της υγείας μας πριν και μετά τον εμβολιασμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση τα απαράδεκτα μέτρα των απολύσεων και των αναστολών από την εργασία και την άδεια των υγειονομικών με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.
• Την άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της πόλης μας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 
• Την επαναλειτουργία ΑΜΕΣΑ του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Την άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 
• Την εφαρμογή μέτρων προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
• Την άμεση υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες


ΤΟ ΔΣ

Σχόλια