ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει την κυβέρνηση για την προκλητική εξαίρεση από τα self test εργαζομένων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ενώ εργάζονται στις ίδιες συνθήκες που εργάζονται και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, δεν δικαιούνται το δωρεάν self test. Την ίδια στιγμή αναγκάζονται από τους εργοδότες να κάνουν self test αλλά με έξοδα του εργαζόμενου.  Άραγε τι θεωρεί η κυβέρνηση; Ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι φαντάσματα;; Δεν μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν το ιό;; 
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση που προσφέρει δωρεάν εργαζόμενους στους εργοδότες δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες στις οποίες αυτοί οι συνάδελφοι εργάζονται. 
Παράλληλα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου. Ακόμα και το ανεπαρκές μέτρο της αυτοδιάγνωσης δεν το εφαρμόζει σε όλους τους εργαζόμενους.  
Απαιτούμε ΤΩΡΑ να ενημερωθεί το ΕΡΓΑΝΗ από τον ΟΑΕΔ με τα στοιχεία των εργαζομένων, που εργάζονται σε φορείς και επιχειρήσεις μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, ώστε να προμηθευτούν ΔΩΡΕΑΝ οι εργαζόμενοι τα self test. 

το ΔΣ

Σχόλια