ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Μαχητική κινητοποίηση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και εργαζόμενοι στον κλάδο το απόγευμα της Πέμπτης στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, με αφορμή τη μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Από το βήμα της συγκέντρωσης αναφέρθηκαν τα πάμπολα παραδείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Επίσης αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων από τα σωματεία όλο το προηγούμενο διάστημα. 
Μεταφέρθηκε το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στους χώρους των σούπερ μάρκετ και του λιανεμπορίου, που σε όλες μας τις παρεμβάσεις μας δηλώνουν ότι "δεν πάει άλλο". Δεν πάει άλλο με τις απλήρωτες υπερωρίες, δεν παει άλλο να δουλεύουμε με σπαστά ωράρια, με δουλειά τη Κυριακή. Δεν πάει άλλο, ένας άνθρωπος να κάνει τον αποθηκάριο, τον τυροκομο, τον κρεοπώλη, την ίδια μέρα.  Δεν πάει άλλο εμείς να μετράμε νεκρούς και νοσούντες, και οι μεγάλοι όμιλοι να μετράνε κέρδη! 
Καλουμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν ακόμα πιο πολύ την δύναμή τους. Να γίνουν μέλη του σωματείου και να δώσουν μαχητικό παρόν στην απεργία της 6 Μάη, και στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου, στις 10:30. 
Δεν θα αφήσουμε να μας κλέψουν το 8ωρο! Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα!! 

Σχόλια