Παρέμβαση στο κατάστημα περιβόλας του Σκλαβενίτη

Το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας πραγματοποίησε χθες 3 Μαρτίου παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Σκλαβενίτη στο κατάστημα Περιβόλας με αφορμή την συρροή κρουσμάτων που έχουμε το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο κατάστημα. 
Το σωματείο ανήρτησε πανό και μοίρασε ανακοίνωση του σωματείου σε πελάτες και εργαζόμενους, που αναδεικνύει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στους χώρους δουλειάς και κυρίως των σούπερ μάρκετ. 
Διαμηνύουμε σε κάθε υπεύθυνο της εργοδοσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών ότι αν δεν πάρουν τώρα δραστικά μέτρα θα μας έχουν μπροστά τους! Η χθεσινή παρέμβαση θα επαναλαμβάνεται σε κάθε αλυσίδα και κατάστημα που έχουμε τέτοια φαινόμενα. Δεν θα επιτρέψουμε να έχουμε άλλον νεκρό συνάδελφό μας όπως είχαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
Οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε κάθε μας όχληση επικαλούνται τα γυμνά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και την αντεργατική νομοθεσία. Είναι πρόκληση ωστόσο την ίδια ώρα που δηλώνουν ότι έχουν "δεμένα" χέρια λόγω των οδηγιών της κυβέρνησης να ρίχνουν όλη την ευθύνη στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προκαλεί το κοινό αίσθημα να ακούς από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία να δηλώνουν ότι δεν τους ανησυχεί αν σε ένα κατάστημα υπάρχουν 20 κρούσματα μέσα σε 15 μέρες. 
Αν δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις φωλιές του ιου τοτε καλύτερα να μην μας ξανακουνήσουν το δάκτυλο!! 

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΗ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Σχόλια