Συγκέντρωση την Τετάρτη 24 Μάρτη, στις 11 π.μ., έξω από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα-γράμματα. 
Απαιτούμε ΤΩΡΑ την επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας!

Συγκέντρωση την Τετάρτη 24 Μάρτη, στις 11 π.μ.,
έξω από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους. Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊου. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές πρόνοιας και αλλού. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Αντί να στηρίξει το -υπό κατάρρευση- δημόσιο σύστημα υγείας με επιπλέον προσωπικό, η κυβέρνηση το αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο, μεταφέροντας γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές. 

Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή και την υγεία μας.

Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, δεκάδων σωματείων και φορέων στην 6η ΥΠΕ την παρασκευή που μας πέρασε δείχνει το δρόμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας! 

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στη νέα συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, την Τετάρτη 24 Μάρτη, στις 11 π.μ., έξω από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.
  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. 
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας.
  • Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που έκλεισε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να παραμένει κλειστό με ευθύνη κυβέρνησης ΝΔ.
  • Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.