ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών ν. Αχαΐας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εμποροϋπάλληλους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που ξεπέρασαν τον φόβο, που δεν στάθηκαν σε κάλπικα διλήμματα και ενίσχυσαν το σωματείο τους στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν την βδομάδα που μας πέρασε!! Οι αρχαιρεσίες μας έγιναν αφορμή για ένα πλατύ, μαζικό άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, ώστε να μαζικοποιηθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό στην δράση του.
Το σωματείο μας, που συστάθηκε πριν 8 χρόνια με πρωτοβουλία των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. γεννήθηκε ως ανάγκη να οργανωθούν οι εργαζόμενοι σε ένα σωματείο που δεν θα το έχει στο χέρι της η εργοδοσία. Ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής της πάλης για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν χρόνια τώρα οι δυνάμεις που στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα των αφεντικών.
Η τεράστια ανταπόκριση των εργαζομένων σε αυτές τις εκλογές είναι έκφραση της παρέμβασης που είχε το σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα. Ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, ένα μεγαλύτερο κομμάτι συναδέλφων φαίνεται να κατανοεί ότι μόνο η οργανωμένη δράση και η συσπείρωση στο σωματείο μπορεί να είναι η απάντηση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Η αυξημένη συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές συναδέλφων από δεκάδες εμπορικά καταστήματα και και χώρους δουλειάς ήταν η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια του μηχανισμού των εργοδοτών μέσα στα σωματεία, σε όλους αυτούς που με τον μανδύα του «ανεξάρτητου» και του «ελεύθερου» φέρνουν από την πίσω πόρτα την γραμμή της υποταγής των εργαζομένων στις ορέξεις της εργοδοσίας. Άραγε πόσο ανεξάρτητος είναι κάποιος όταν στηρίζει με νύχια και με δόντια εργοδότες-συνδικαλιστέςΠόσο ανεξάρτητος και επαναστάτης είναι αυτός που στηρίζει την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, και έναν προέδρο της ΓΣΕΕ, που ο μισθός του αγγίζει τον μηνιαίο βασικό μισθό τουλάχιστον 150 εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα να οργανωθούν στο σωματείο μας, όλους αυτούς που κάτω από την πίεση της εργοδοσίας και των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, δεν κατόρθωσαν να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα εκατοντάδων συναδέλφων που, τις μέρες των εκλογών, ενίσχυσαν με την ψήφο τους το σωματείο, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ισχυροποίησής του μπροστά στις μάχες που έχουμε απέναντι σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση.
Η κατάσταση για τους εργαζόμενους χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η κυβέρνηση από κοινού με τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τους μεγαλοεργοδότες θέλουν να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι.
Ό,τι έχει απομείνει όρθιο από την προηγούμενη κρίση έρχονται να το ισοπεδώσουν. Έχουμε απολύσεις, αναστολή συμβάσεων και εκ περιτροπής εργασία. Ρεπό και υπερωρίες που δεν δίνονται, δουλειά τις κυριακές. Τα όποια μέτρα για την προστασία των εργαζομένων είναι ανεπαρκή και για το θεαθήναι.
ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο 1ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο ιδιοκτήτης της amazon που οι εργαζόμενοί του δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλο με υπερεντατικούς ρυθμούς και κανένα μέτρο προστασίας. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι ο ιδιοκτήτης της Inditex και παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι του δουλεύουν με καθεστώς ημιαπασχόλησης, με 12ωρες και 14ωρες συμβάσεις, τρέχοντας ασταμάτητα με καρότσια φορτωμένα από το κατάστημα στην αποθήκη.
Δεν μπορεί να δεχτούμε ότι ο μόχθος των πολλών γίνεται χλιδή για τους λίγους.
Το σωματείο μας θα συνεχίσει όπως κάνει χρόνια τώρα, τις παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις που καταπατούν ωράρια, που δεν τηρούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που δεν χορηγούν διαλείμματα. Θα παραμείνουμε ο φόβος και ο τρόμος τους. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!

ΤΗΛ. 6906634416, 6978315122, 6936436243