ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ HONDOS CENTER ΠΑΤΡΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει την εργοδοσία των HONDOS CENTER που μαζί με άλλους μεγαλοεργοδότες του κλάδου ξεκινούν το τσάκισμα εκ νέου των εργασιακών δικαιωμάτων, αυτή τη φορά στο όνομα της μείωσης τζίρου λόγω πανδημίας.  
Η εργοδοσία των HONDOS CENTER στην Πάτρα αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που της προσφέρει η κυβέρνηση μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ανακοίνωσε στους εργαζόμενούς της, την μείωση ωρών εργασίας και αποδοχών.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να το αποδεκτούν αδιαμαρτύρητα. Δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα ότι η επιχείρηση έχει πληγεί, όταν ένα μεγαθήριο σαν αυτό έχει μπουκώσει από τα κέρδη πριν και μετά το lockdown. Ακόμα και όταν δεν υπήρχε πανδημία εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύαμε ασταμάτητα, ευέλικτα και χωρίς καμία αύξηση στους μισθούς μας. Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι θα είναι προσωρινό. Είναι το ίδιο ψέμα που μας λέγανε όταν ψήφιζαν τα μνημόνια όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μας λέγανε ότι ο μισθός θα ανεβαίνει με γνώμονα την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Αυτή η ανάπτυξη όμως δεν μπορεί να φέρει τίποτα καλό για μας. Είναι μύθος που καταρρέει με πάταγο ότι αυτη η ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος μπορεί να ευνοήσει την εργατική τάξη. Αυτό το σύστημα έχει φτάσει προ πολλού στα όριά του. Το μόνο που μπορεί να δώσει είναι περισσότερο πόνο και βάσανα στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα. Μπορεί να φέρει μόνο εκατόμβες νεκρούς και lockdown από μια πανδημία που αν υπήρχε θωρακισμένο σύστημα υγείας δεν θα υπήρχαν.
Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να πούμε ΩΣ ΕΔΩ! Οργανωνόμαστε! Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι. Απαιτούμε όλο το προσωπικό των HONDOS CENTER και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα σε αυτό να μην υποστούν καμία μείωση! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ


Σχόλια