ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΗ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΗ
6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Τιμάμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των γυναικών, μια μέρα που καθιερώθηκε πριν από 110 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών. Μια μέρα αφιερωμένη στους σκληρούς απεργιακούς αγώνες των εργατριών και εργατών για ίσα μεροκάματα ανδρών και γυναικών, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για λιγότερες ώρες εργασίας.
Σήμερα, το περιεχόμενο της 8ης Μάρτη είναι πιο σύγχρονο από ποτέ. Είναι μια μέρα που οι εργαζόμενες αντιστέκονται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών μας.
Σήμερα μας καλούν να συμβιβαστούμε με τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, με το να πληρώνουμε από τους πενιχρούς μισθούς μας για την υγεία μας, τα φάρμακα μας και τα εμβόλια των παιδιών μας. Μας καλούν να συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του καθενός μας. Να συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας και την ισοπέδωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής, του δικαιώματος μας στην ξεκούραση.
Η 8η Μάρτη δεν είναι μια μέρα που οι γυναίκες της εργατικής τάξης την γιορτάζουν παρέα με τα αφεντικά τους με φιέστες. Δεν θα αφήσουμε να μας αμαυρώσουν αυτήν την ιστορική μέρα. Σήμερα βλέπουμε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από πλευρά εργοδοσίας – κυβέρνησης – Ε.Ε να αλλοιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη. Παρουσιάζουν τούτη την μέρα ως μια μέρα που η γυναίκα πρέπει να αφιερώνει στον εαυτό της, να πηγαίνει για ψώνια, να βγαίνει με τις φίλες της για να ξεσκάσει.  
Οι εργαζόμενες στα εμπορικά καταστήματα, στα super market, στις αποθήκες, στα γραφεία, ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση και δεν μπορεί να κρυφτεί όσο και αν θέλουν. Η πραγματικότητα που ζούμε δεν φτιασιδώνεται με επετειακά happenings. Η ζωή μας θα ομορφαίνει μόνο με τον καθημερινό αγώνα απέναντι σε αυτούς που μας κάνουν την ζωή πατίνι για να βγάζουν τα κέρδη τους. Απέναντι σε αυτούς που μας κάνουν την ζωή και τα ωράρια λάστιχο. Αυτούς που μας θέλουν σε ατελείωτο τρέξιμο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με έντονη πίεση και εξαντλητικούς ρυθμούς μέχρι λιποθυμίας. Αυτούς που μας κάνουν να κυνηγάμε συνεχώς οικονομικούς στόχους για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους.
Γιορτάζουμε την μέρα της εργαζόμενης γυναίκας όπως της πρέπει! Αναδεικνύοντας τους δύο κόσμους που υπάρχουν σήμερα. Ο ένας ο δικός μας που θεωρεί ευτυχία την δημιουργία οικογένειας και o άλλος του μεγάλου κεφαλαίου που το θεωρεί μειονέκτημα στο βιογραφικό ή ακόμα και λόγο απόλυσης!
Επίσης, με αφορμή αυτή τη μέρα, υπάρχουν διάφορες δυνάμεις που θέλουν να  κρύψουν την αιτία των προβλημάτων. Έτσι, ρίχνουν το φταίξιμο για τη σημερινή κατάσταση στο ότι την «εξουσία την έχει το ανδρικό φύλο» και μας καλούν να «απεργούμε στο σπίτι!», λες και το ζήτημα δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, ανδρών και γυναικών. Λες και φταίνε οι «κακοί άνδρες» που καταπιέζουν τις γυναίκες και όχι αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που μας εξοντώνει και τους δυο! Άλλωστε, υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε αντιλαϊκούς νόμους και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή. Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γεγονός πως η «κυρία» που καλούσε τους εργαζόμενους στα Market in να χαμογελάνε για 300€ ήταν γυναίκα!
Σήμερα οι τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλες σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, και να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΗΜΑ! ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ! ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΗ
6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.