Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη Στις 6:30μμ

Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη
Στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας  

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη των απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, τσαλακώσαμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας! 
Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο που τσακίζει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο φέρνει μεγάλο πλήγμα στα δικαιώματα μας. Προωθείται το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτυπιούνται οι συλλογικές μας διαδικασίες και μπαίνει στο γύψο η δράση των σωματείων. 

Συγκεκριμένα προβλέπει:
  1. Οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών Συμβάσεων.
  2. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για αποθήκες, logistics
  3. Τοπικές ή Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα υπερισχύουν των Κλαδικών Συμβάσεων.
  4. Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων που θα υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει και αυτή της Κλαδικής ΣΣΕ.
  5. Θέσπιση  «ηλεκτρονικού μητρώου»  σωματείων και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αποφάσεις όπως απεργίες με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά και το χτύπημα των ζωντανών μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.
  6. Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως  «ανώτατο άρχοντα», με δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
  7. Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
  8. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
  9. Υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης.
Με το χτύπημα των εργατικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει με κάθε τρόπο την «επιχειρηματικότητα», δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι. Γιατί σε ένα "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο μπαίνει η λειτουργία των σωματείων. Μήπως γιατί δεν θέλουν κανένα εμπόδιο μπροστά από την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών;

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Περνάμε στην αντεπίθεση και διεκδικούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας,  υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση  όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 ΟκτώβρηΣτις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας