ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι εργαζόμενοι στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών,
Η κυβερνητική εναλλαγή που έγινε στις 7 Ιούλη δεν συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής μας. Όλα τα αντεργατικά μέτρα είναι ψηφισμένα και είναι εδώ για να συνεχίσουν να υλοποιούνται και με την νέα κυβέρνηση. Είναι εδώ η δουλειά τις Κυριακές, τα 6ημερα και τα σπαστά ωράρια εργασίας,  τα 11ωρα, οι 12 ημέρες σερί δουλειάς χωρίς ρεπό, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι μισθοί ψίχουλα, η εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα.
Η ΝΔ θα συνεχίσει να υλοποιεί και να ενισχύει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχει τις υπογραφές όλων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μνημονιακοί νόμοι, τα "θέλω" των μεγαλεμπόρων και του ΣΕΒ, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.
Σε όλα αυτά μόνο εμείς, οι εργαζόμενοι, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια. Μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις μόνο μέσα από την μαζικοποίηση του σωματείου μας, με το δυνάμωμα της πάλης μας.
Απευθυνόμαστε σε σένα εργαζόμενη/ε:
·        στην καθαριότητα των νοσοκομείων που ενώ καλύπτεις πάγιες ανάγκες αγωνιάς για την ανανέωση της σύμβασής σου κάθε 1 ή 2 χρόνια.
·        στην εταιρεία καθαρισμού «ΟΙΚΟΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.» και άλλους εργολάβους που είσαι απλήρωτος/η για μήνες την ίδια ώρα που οι εργοδότες σου εισπράττουν εκατομμύρια από δημόσια έργα.
·        στο σούπερ μάρκετ «ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ», που σχολάς πολλές φορές και μετά τη λήξη του ωραρίου σου χωρίς να πληρώνεσαι υπερωρίες, που δεν παίρνεις διάλειμμα ή που αν το παίρνεις είναι κουτσουρεμένο, που δέχεσαι την απαράδεκτη συμπεριφορά των διευθυντών και των υπευθύνων. Που δουλεύεις σπαστό είτε είσαι 8ωρος είτε είσαι τετράωρος και βέβαια ενώ η επιχείρηση βγάζει κέρδη με συνεχές ωράριο και όχι με σπαστό!
·        στο σούπερ μάρκετ «3Α ΑΡΑΠΗΣ»  που δεν έχεις χρόνο να δεις τα παιδιά σου μιας και δουλεύεις σπαστά ωράρια την ίδια ώρα που η επιχείρηση έχει συνεχές ωράριο. Που κάνεις αδήλωτες υπερωρίες. Που καλύπτεις όλα τα πόστα χωρίς να είναι της ειδικότητάς σου.
·        στο σούπερ μάρκετ «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», μιας επιχείρησης που όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν άφησε αντεργατικό νόμο που να μην αξιοποιήσει, 4ωρα, 3ημερα, ΕΣΠΑ-VOUCHER, συμβάσεις έργου ή δανεισμού με εργολάβους, σμπαράλιασμα προγραμμάτων, τρομοκρατία, απολύσεις.
·        στο σούπερ μάρκετ «LIDL» που σε έχουν κάνει λάστιχο βάζοντάς σε στην ίδια βάρδια να πηγαίνεις από το ψυγείο, στον φούρνο μετά στο ταμείο και πάλι από την αρχή με αποτέλεσμα να φθείρεις ανεπανόρθωτα την υγεία σου.
·        στο σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» που λόγω της έλλειψης προσωπικού δουλεύεις ασταμάτητα χωρίς μέτρα ασφάλειας με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύει η ίδια σου η ζωή.
·        στην εταιρεία GTD Α.Ε. Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Διανομών Δυτικής Ελλάδος που κάνεις αδήλωτες υπερωρίες και όταν σηκώνεις κεφάλι σε τρομοκρατούν με απόλυση.
·        των μονοπωλιακών ομίλων INDITEXCALINGROUP, της MEDIAMARKT, των JUMBO και δεκάδων άλλων κολοσσών που σε τρώει η ορθοστασία και μετράς το μισθό ευρώ το ευρώ για να δεις αν θα σε βγάλει ο μήνας, που "για την ανάπτυξή τους και τα κέρδη τους" δουλεύεις Κυριακές, "Μαύρες Παρασκευές" και "Λευκές Νύχτες".
·        στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο ΚΔΑΥ Πάτρας, που ενώ αναγκάζεσαι να δουλεύεις μαζί με τα ποντίκια οι κυβερνήσεις που πέρασαν σου έκοψαν το ανθυγιεινό επίδομα.

Αυτή η κατάσταση είναι φανερό πλέον πως δεν πρόκειται για μπόρα που θα περάσει από μόνη της! Θέλει γερό και μαζικό κίνημα ώστε να ανατραπεί.
Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση, εταιρείες γιγαντώθηκαν, τα κέρδη πολλαπλασιάστηκαν, αλλά για τους εργαζόμενους οι συνθήκες έγιναν χειρότερες. Επιβεβαιώνεται ότι η ανάπτυξη θα έρθει παρέα με την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση.
Ξέρεις και συ ο ίδιος/ίδια ότι μόνο με την παρέμβαση του σωματείου μας, έχεις δει καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας σου. Μετά από αποφασιστικές παρεμβάσεις αντιμετωπίστηκε η εργοδοτική αυθαιρεσία και η απληρωσιά σε δεκάδες χώρους δουλειάς.  Μόνο με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να καλυτερεύσουμε την ζωή μας.
Σε καλούμε να οργανωθείς και να συμμετάσχεις στο κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας. Να το δυναμώσεις για να δίνουμε την μάχη μας με καλύτερους όρους.

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ