ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ


Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει τον εμπορικό εισαγωγικό & επιχειρηματικό σύλλογο Αιγιάλειας που επιχειρεί να καταπατήσει την νομοθεσίαεν όψει του εορταστικού ωραρίου. Συγκεκριμένα την Μ. Παρασκευή, ενώ βάσει νόμου απαγορεύεται να ανοίγουν τα καταστήματα, αλλά κυρίως απαγορεύεται να απασχολούνται εργαζόμενοι πριν τις 13:00 ο εμπορικός σύλλογος προτείνει να ανοίξουν από τις 11:30! Δεν αρκεί στους μεγαλέμπορους που οι εμποροϋπάλληλοι "τεντώνονται" στην δουλειά όλη αυτή την περίοδο, αναγκαζόμενοι να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, και κυριακές, θέλουν να καταπατήσουν ότι έχει απομείνει όρθιο που μπορεί να διευκολύνει λίγο την ζωή του εμποροϋπάλληλου.
Παρόλες τις παρεμβάσεις μας ο εμπορικός σύλλογος δηλώνει ότι δεν ανακαλεί. Έτσι οι έμποροι του αιγίου για εκείνη την μέρα καλούνται από τον σύλλογό τους να παρανομήσουν εν γνώσει τους.
Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους να μην δεκτούν να εργαστούν πριν τις 13:00, να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό μας σωματείο και να σταματήσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν ώστε να τηρηθεί η νομοθεσία.

ΤΟ Δ.Σ