ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα το σωματείο μας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών, δίνει μια μεγάλη μάχη, μαζί με άλλα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, απέναντι στη νοθεία και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και τη ΓΣΕΕ. Είναι μια μάχη που μας αφορά όλους!
Τα σωματεία είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και πρέπει να βρίσκονται στα χέρια μας, να παλεύουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Τα σωματεία και οι εργατικές διαδικασίες δεν είναι ούτε για τη μεγαλοεργοδοσία ούτε για τα αφεντικά ή για όσους φέρνουν μπράβους και ποινικούς μέσα σε συνελεύσεις και συνέδρια. Δεν φτάνει που οι εργοδότες μας λιώνουν κάθε μέρα στη δουλειά, που οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και η εντατικοποίηση μας εξαθλιώνει θέλουν και να χαμογελάμε για 300 ευρώ!!! Η εργοδοσία, μέσω των ανθρώπων της θέλει τάχα να μας εκπροσωπούν, να υπογράφουν συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Στην ουσία θέλουν να διαλύσουν και να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα.
Δεν θα τους αφήσουμε! Συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Έχουμε πείρα και δεν επιτρέπουμε σε τέτοιους μηχανισμούς να διεξάγουν εκλογικές διαδικασίες με εντολή από τη διεύθυνση, χωρίς να ξέρουν οι εργαζόμενοι  τι και πως, ούτε γιατί ψηφίζουν.
Δεν ανεχόμαστε να είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία που ανήκουμε ένας εργοδότης, με συμμετοχή σε ανώνυμες εταιρίες και έναν λαβύρινθο offshore εταιριών! Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν ή να ψηφίζουν στα σωματεία διευθυντικά στελέχη!
Τους το δηλώνουμε ανοιχτά! Όπως και στην Πάτρα ξεβρομίσαμε το Εργατικό Κέντρο από εργατοπατέρες και νόθους έτσι θα γίνει και στη ΓΣΕΕ, όσο και να το προσπαθούν η ηγεσία της (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ)  με τις πλάτες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Η εργασία είναι δικαίωμα, δε σημαίνει εξάντληση, να δουλεύεις χωρίς ρεπό, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας ή να τσακιζόμαστε σε δεκάδες εργατικά ατυχήματα που γίνονται καθημερινά και ο βασικός μισθός μας να μην αρκεί να καλύψουμε τα βασικά για να τα βγάλουμε πέρα. Και όλα αυτά για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και τα κέρδη των μεγάλων εταιριών.
Το κλαδικό μας σωματείο τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τη χρονιά που πέρασε στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες. Δεν άφησε καταγγελία εργαζομένου χωρίς να παρέμβει, δεν άφησε εργαζόμενο αβοήθητο απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας. Δώσαμε σοβαρές μάχες και είχαμε και αποτελέσματα. Γίναμε ο φόβος και ο τρόμος της εργοδοσίας.
Την Κυριακή 14 Απριλίου κάνουμε την ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου μας. Είναι μια συνέλευση από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς. Θα κάνουμε τον απολογισμό της δράσης που είχαμε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες εώς σήμερα. Ελάτε να κουβεντιάσουμε τα βήματα μας για το επόμενο διάστημα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ:
Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στο εργατικό κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20), 3ος Όροφος.

Θέματα:
1.  Απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και προγραμματισμός για την επόμενη.
2.  Ισολογισμός Ταμείου και Προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά.
3. Τρέχοντα

Σχόλια