ΝΑ ΔOΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALPHA GREEN ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΚΔΑΥ ΠΑΤΡΑΣ

Το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που έχει αναλάβει την διαχείριση του εργοστασίου ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ Πάτρας), για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου εργοστασίου όταν έφυγε ο προηγούμενος υπεργολάβος  (Alpha Green ΑΒΕΕ), άφησε τους εργαζόμενους απλήρωτους για τον μήνα Νοέμβριο του 2018, και δεν τους κατέβαλε τις αποζημιώσεις όπως όφειλε. Η ΕΕΑΑ που βρίσκεται μπροστά σε «οικολογικές δράσεις» για να αυγαταίνει τα κέρδη της και να χρηματοδοτεί επιχειρηματίες του κλάδου, εδω και μήνες σιωπεί για το συγκεκριμένο γεγονός!
Η κατάσταστη που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης της Πάτρας είναι συνέπεια της ασυλίας που απολαμβάνουν εργολάβοι και συνολικά το καθεστώς των εργολαβιών από το νομοθετικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των προηγουμενων, που τους αφήνει στο απυρόβλητο, να κάνουν τις μπίζνες τους και όταν τις τελειώσουν να αποχωρούν με γεμάτες τσέπες αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους, κυριολεκτικά στον αερα.
Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια αυτά αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χρόνια τώρα. Τα ποντίκια κάνουν πάρτυ στις μονάδες αυτές, και οι ασθένειες καραδοκούν, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ελλιπέστατα με αποτέλεσμα να έχουμε εργατικά ατυχήματα στο παρελθόν. Σαν να μην έφτανε αυτό οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ούτε το επίδομα, ούτε το ένσημο, βαρέο και ανθυγιεινό που δικαιούνται, με την δικαιολογία ότι είναι καθαρά σκουπίδια!!! Λες και τα σκουπίδια γίνεται να είναι καθαρά!!  
Το κλαδικό μας σωματείο και η εργαζόμενοι καλούμε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης να μπλοκάρει τα εμβάσματα που έχει να λαμβάνει η εταιρεία Alpha Green και με τα χρήματα αυτά να αποπληρωθούν άμεσα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ Πάτρας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
  • Tην εξόφληση τώρα όλων των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων με παρακράτηση χρημάτων της alpha green από την ΕΕΑΑ.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
·     Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο.
  • Βαρέο και ανθυγιεινό επίδομα και ένσημο σε όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου

Σχόλια