ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα. Μετά την πίεση που δέχτηκε αναγκάστηκε να την αποσύρει και να την φέρει σε επόμενο νομοσχέδιο.
Οι άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν την άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα, με μεγάλο αριθμό μελών. Κι όλα αυτά νομοθετούνται από μια κυβέρνηση που έχει ψηφιστεί από περίπου 20% του εκλογικού σώματος.
Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να μην αντιδράμε! Θέλουν να δεχόμαστε σαν δούλοι τα 10ωρα και 12ωρα δουλειάς, το σμπαράλιασμα του 8ωρου και τα ωράρια λάστιχο. Θέλουν να δουλεύουμε τις Κυριακές και να μην αντιδρούμε. Μπαίνουμε τώρα στον αγώνα, να τον δυναμώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν.
 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ  - ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διεκδικήσουμε  υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας  με αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς. Στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη δεν πρέπει να λειτουργήσει τίποτα!
 Να μην νομιμοποιήσουμε την αντεργατική λαίλαπα πιστεύοντας ότι θα εξασφαλίσουμε και θα κερδίσουμε κάτι και εμείς από αυτή την περιβόητη ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Τα δικά μας συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.  Δίνουμε μάχη να πετάξουμε έξω από τα σωματεία τη φωνή της εργοδοσίας.

Όλοι σήμερα Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 6:30μ.μ
στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!
Κανείς να μη μείνει σπίτι! Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Σχόλια