ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που με απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις προσπάθησε να παρεμποδίσει την νόμιμη συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων του σωματείου μας, και όχι μόνο, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που έγινε την Τρίτη 14 Νοέμβρη.
Συγκεκριμένα, μετά από πάμπολες δικαστικές διώξεις που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια από την εν λόγω πλειοψηφία, είμαστε νόμιμα εγγεγραμμένοι στο μητρώο των σωματείων του ΕΚΠ. Ωστόσο με διάφορα προσχήματα οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ με λογικές "αποφασίζουμε και διατάζουμε" αρνούνταν να μας δώσουν κάρτες συνέδρων στοχεύοντας πάλι στην φύμωσή μας. Τελικά μετά την αποφασιστική παρέμβαση αρκετών συνέδρων δεν επετράπη ο αποκλεισμός μας και κατάφεραν να εκπροσωπηθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που χρόνια τώρα κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, θέλουν με νύχια και με δόντια να συνεχίσουν να κρατούν τις καρέκλες τους, με σκοπό την πληρη ενσωμάτωση των εργαζομένων σε αυτά τα συμφέροντα. 
Είναι οι δυνάμεις που στο καζίνο ρίο πρότειναν μείωση μισθού, είναι οι δυνάμεις που σφιχταγκαλιάζονται με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου, ενώ αυτή έκανε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα από 8ωρους 6ωρους και τους ξεπατώνει στη δουλειά, είναι οι δυνάμεις που καλλιεργούν την υποταγή και την μοιρολατρία. 
Η εισηγητική ομιλία της απερχόμενης προέδρου του Εργατικού Κέντρου θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας ή του Πρωθυπουργού, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ανάπτυξη του κεφαλαίου θα φέρει καλύτερες μέρες για την εργατική τάξη. Βεβαίως, ούτε λόγος για ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια.
Οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας γίνονται σε μια περίοδο που το κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση, ενώ το κεφάλαιο έχει ξεσαλώσει στις πλάτες των εργαζομένων για να βγάζει ανενόχλητο τα κέρδη του. 
Χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο υποχρεώνονται να δουλεύουν κάθε μέρα και τις Κυριακές, βάση του νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις 32 Κυριακές. Αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τα ξημερώματα στο πλαίσιo των «Λευκών Νυχτών» που γίνονται ήδη στην δυτική Αχαΐα, και με εξαντλητικά ωράρια στο πλαίσιο των «Red και Black Fridays» που εφαρμόζουν όποτε θέλουν οι πολυεθνικές. 
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να μπορεί να αλλάζει τις συμβάσεις των εργαζομένων, να διευθετεί το χρόνο εργασίας, να εντατικοποιεί την εργασία, να δουλεύουμε ασταμάτητα για 12 ημέρες, να μένουμε απλήρωτοι, να απολυόμαστε. 
Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του κεφαλαίου.
Επίσης η κυβέρνηση προετοιμάζει να βάλει νέα εμπόδια στο δικαίωμά μας στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων. 
Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη που θέλουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Θέλουν μισθούς των 300 ευρώ και τους εργαζόμενους στην γωνία.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!
Δεν θα χαριστούμε ούτε σε αυτούς, ούτε στο κεφάλαιο. 
Η εργατική τάξη οργανώνεται και απαντά!

ΤΟ Δ.Σ.

Σχόλια